Výsledky finále Západočeské ligy v moderní gymnastice

10.05.2015 20:11

Přinášíme přehled výsledků finále Západočeské ligy v moderní gymnastice, které se konalo 26. dubna potřetí zasebou v hale TJ Slavoj Plzeň. Náš klub nastoupil opět pod vedením hlavní trenérky Soni Pekárkové doplněné trenérkou baletu Elenou Karasovou a rozhodčí Terezou Paálovou a potvrdil předchozí výkony. 

Klára Svobodová s přehledem zvítězila v celkovém hodnocení ligy v kategorii Naděje nejmladší 2007 a mladší ve dvojboji. Přestože vinou administrativní chyby nemohla být také vyhodnocena v rámci Oblastních přeborů, je Klárka jasnou vítězkou této kategorie v Západočeské oblasti pro rok 2015. 

Druhým naším výrazným úspěchem je konečné čtvrté místo v kategorii Nadějí nejmladších 2008 a mladších Alisy Samarevy. Pro Alisu to byla její první závodní sezóna ve volném programu a její výkony jsou velkým příslibem do budoucna. Alisa se stala ve své kategorii nejúspěšnější závodnicí z Karlovarského kraje a zařadila se hned za medailové trio moderních gymnastek z TJ Slavoj Plzeň. 

Adriana Divišová se v letošní sezóně trochu potýká s přechodem do vyšší kategorie i s dalším náčiním. Proto je celkové sedmé místo z osmi hodnocených závodnic v kategorii Naděje mladší II. A odpovídající jejím současným možnostem. Je ale vidět stoupající tendence její výkonnosti, proto veříme, že se v dalším období znovu probojuje k medailovým pozicím.

Výsledky finále ZPČ ligy:

LIGA_vysledkova_listina_2015.pdf